Σχέδιο Διατροφής

Ως εργαλείο το σχέδιο διατροφής μας βοηθά να απέχουμε από το ψυχαναγκαστικό φαγητό, μας καθοδηγεί στις διατροφικές μας επιλογές και καθορίζει το πότε, πώς και γιατί τρώμε. 
Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις για το σχέδιο διατροφής. Οι ΑΥ δεν υποστηρίζουν ή συστήνουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο διατροφής, ούτε αποκλείουν την προσωπική χρήση ενός. (Δείτε τα φυλλάδια: Η αξιοπρέπεια της επιλογής και Σχέδιο Διατροφής για περισσότερες πληροφορίες). Για εξειδικευμένη διαιτητική και διατροφική καθοδήγηση, οι ΑΥ προτείνουν να συμβουλευτείτε έναν ειδικό, όπως γιατρό ή διαιτολόγο. Καθένας από εμάς δημιουργεί ένα προσωπικό σχέδιο διατροφής βασισμένο σε μια ειλικρινή εκτίμηση των προηγούμενων εμπειριών του. Πολλοί από εμάς βρίσκουμε σημαντικό να λάβουμε καθοδήγηση από τους υποστηρικτές μας για τη δημιουργία ενός σχεδίου διατροφής που αντανακλά μια ειλικρινή διάθεση να αποκτήσουμε και να διατηρήσουμε την αποχή/εγκράτεια. 
Παρ’ όλο που τα ατομικά σχέδια διατροφής διαφέρουν από μέλος σε μέλος, τα περισσότερα μέλη συμφωνούν, πως ένα σχέδιο – ελαστικό ή δομημένο – είναι απαραίτητο.
Αυτό το εργαλείο μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τη σωματική διάσταση της αρρώστιας μας και να αποκτήσουμε σωματική ανάρρωση. Από αυτή την πλεονεκτική θέση μπορούμε να ακολουθήσουμε πιο αποτελεσματικά το πρόγραμμα των Δώδεκα Βημάτων των ΑΥ και να προχωρήσουμε πέρα από το φαγητό προς μία πιο ευτυχισμένη, πιο υγιή και πιο πνευματική ζωή.