Υποστήριξη

Οι υποστηρικτές είναι μέλη που ζουν τα Δώδεκα Βήματα και τις Δώδεκα Παραδόσεις στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Είναι πρόθυμοι να μοιραστούν την ανάρρωσή τους με άλλα μέλη της Αδελφότητας και είναι δεσμευμένοι στην αποχή/εγκράτεια. 

Ζητάμε από έναν/μία υποστηρικτή/τρια να μας βοηθήσει στο πρόγραμμα ανάρρωσής μας σε τρία επίπεδα: το σωματικό, το ψυχικό και το πνευματικό. Δουλεύοντας με άλλα μέλη των ΑΥ και μοιραζόμενοι τις εμπειρίες, τη δύναμη και την ελπίδα τους, οι υποστηρικτές συνεχώς ανανεώνουν και ενισχύουν τη δική τους ανάρρωση. Οι υποστηρικτές μοιράζονται το πρόγραμμά τους ως το επίπεδο της δικής τους εμπειρίας.

Το πρόγραμμά μας είναι ένα πρόγραμμα έλξης: βρες έναν υποστηρικτή που έχει αυτό που θες και ρώτα τον πώς το απέκτησε. Ένα μέλος μπορεί να δουλεύει με περισσότερο από έναν/μία υποστηρικτή/τρια και μπορεί να αλλάξει υποστηρικτή/τρια.  Ωστόσο, πολλοί από εμάς επιλέγουμε να δουλεύουμε μόνο με έναν/μια υποστηρικτή/τρια. Σε κάθε περίπτωση, βοηθάει το να αποφεύγουμε να αλλάζουμε συχνά υποστηρικτή/τρια.