"Τα 40 κιλά είναι το λιγότερο"

Φοβισμένη και διστακτική πήγα στην πρώτη μου συνάντηση ΑΥ πριν 5 χρόνια. Ζύγιζα πάνω από 100 κιλά, με ανώτερο φυσιολογικο τα 60.
Όλα όσα είχα δοκιμάσει επί 30 χρόνια - δίαιτες, υγιεινή διατροφή, συμπληρώματα, ινστιτούτα, φάρμακα, ψυχανάλυση, ψυχοθεραπεία, γιατροί - είχαν αποτύχει.
Ό,τι βάρος έχανα το ξαναέπαιρνα, και με τόκο!
Όσο περνούσαν τα χρόνια τόσο το βάρος μου ανέβαινε, τόσο η εμμονή μου με τα γλυκά και το πρόχειρο φαγητό αυξανόταν, τόσο η υγεία μου επιβαρυνόταν, τόσο πιο δύσκολο μου ήταν να αρχίσω και να κρατήσω μία δίαιτα, τόσο πιο πολύ θύμωνα με τον εαυτό μου που δεν τα κατάφερνε σε αυτόν τον τομέα αντίθετα με τοςυς άλλους, τόσο πιο πολύ υπέφεραν οι δικοί μου, τόσο πιο ανεπαρκής και απελπισμένη ένιωθα.
Στους ΑΥ βρήκα άλλους ανθρώπους που είχαν περάσει τα ίδια με μένα αλλά που πλέον αντιμετώπιζαν αυτό το πρόβλημα με επιτυχία.
Τότε ζωντάνεψε η ελπίδα - μήπως μπορέσω και εγώ; Και πράγματα μπόρεσα, όχι μόνη μου, αλλά με πολλή βοήθεια από τα μέλη των ΑΥ.
Έχασα 40 κιλά και επανήλθε η υγεία μου.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δεν είμαι πια έρμαιο των συναισθημάτων μου, ότι σπάνια επιστρέφει η εμμονή μου για φαγητό και πλέον έχω μάθει πώς να την αντιμετωπίζω χωρίς να φάω ακατάλληλο σε ποσότητα και ποιότητα φαγητό.
Έχω επιτέλους βρει ισορροπία στη ζωή μου, γαλήνη, αυτοεκτίμηση, αισιοδοξία.
Όλα αυτά τα χρωστάω στους ΑΥ, που είναι η οικογένεια της επιλογής μου.