Σήμερα δεν χρειάζεται να κρύβομαι από τη ζωή μέσα στο φαγητό

 

Βήμα Μηδέν

Ήρθα στους ΑΥ τέσσερα χρόνια πριν, στην αρχή της τελευταίας μου χρονιάς στο Λύκειο. Ήμουν χάλια. Είχα πάρει σχεδόν 31 κιλά σε τρεις μήνες και έκανα τα χειρότερα υπερφαγικά επεισόδια της ζωής μου.

Στην αρχή, δεν βίωνα πολλές από τις χαρές της ανάρρωσης, γιατί δεν ήμουν σε αποχή. Αυτό που βρήκα όμως, ήταν μία ομάδα ανθρώπων που με αγάπησαν πριν μπορέσω εγώ να αγαπήσω τον εαυτό μου, που με αγαπούσαν όταν δεν μπορούσα να μοιραστώ ελπίδα, που με αγαπούσαν και με άκουγαν κάθε φορά που έμπαινα στα δωμάτια.

Η αποχή δεν ήρθε γρήγορα. Για ενάμιση χρόνο, εξακολούθησα να κρεμιέμαι πάνω στο φαγητό αλλά συνέχισα να πηγαίνω και στις συναντήσεις. Στις 28 Απριλίου του 1997, έγινε ένα θαύμα. Δέχτηκα το δώρο της αποχής από την Ανώτερή μου Δύναμη. Τι χαρά ! Ζήτησα επιτέλους από μία γυναίκα να γίνει η υποστηρίκτριά μου. Ήθελα αυτό που είχε, έτσι τη ρώτησα πώς το κατάφερνε και ακολούθησα τις οδηγίες της. Με βοήθησε να αποδεχτώ το πλάνο φαγητού που μου έδωσε ένας διατροφολόγος. Με βοήθησε να δω ότι η ασθένειά μου δεν έχει να κάνει με το φαγητό. Το φαγητό ήταν το ναρκωτικό που επέλεξα για να κρυφτώ από τη ζωή.

Σήμερα δεν χρειάζεται να κρύβομαι από τη ζωή, δεν χρειάζεται να κρύβομαι μέσα στο φαγητό. Την τελευταία εβδομάδα γιόρτασα 28 μήνες αποχής. Διατηρώ μία απώλεια 36 κιλών. Τώρα ξεκινώ το τελευταίο έτος στο πανεπιστήμιο. Θαύματα! Οι χαρές της ανάρρωσης σε μένα!

Προσεύχομαι στον Θεό να με κάνει να συνεχίσω να έρχομαι στους ΑΥ γιατί δεν μπορώ να έχω καμία χαρά χωρίς αυτό το πρόγραμμα, χωρίς αποχή. Η χαρά της αποχής δεν είναι το τέλος του δρόμου για μένα.

Για να έχω ψυχική υγεία στη ζωή μου, πρέπει να παραδώσω όλα αυτά των οποίων τον έλεγχο θέλω να κρατήσω. Η αποχή ήταν το Βήμα Μηδέν. Έχω Δώδεκα Βήματα να ακολουθήσω και εννέα εργαλεία να χρησιμοποιήσω. Τα Βήματα και τα εργαλεία είναι για μένα το Α και το Ω του προγράμματος. Δεν μπορώ να μείνω σε αποχή χωρίς να δουλεύω τα Βήματα και να χρησιμοποιώ τα εργαλεία.

Η αγάπη που έλαβα στο πρόγραμμα, ήταν η πρώτη μου χαρά στην ανάρρωση και με έκανε να συνεχίσω να έρχομαι. Αλλά η αποχή είναι εκεί που βίωσα ψυχική υγεία κι αυτή η ψυχική υγεία, είναι η μεγαλύτερή μου χαρά στην ανάρρωση!

Αναδημοσιευμένο από το Σωσίβιο