Έχεις πρόβλημα με το βάρος, την εικόνα του σώματός σου
ή με το ψυχαναγκαστικό φαγητό;
Αισθάνεσαι ότι ο δρόμος είναι μακρύς και αδιάβατος;
Νομίζεις ότι κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει;
Το πρόγραμμα των Ανώνυμων Υπερφάγων
μπορεί να σου δώσει τη λύση!
Previous slide
Next slide

Τα 40 κιλά είναι το λιγότερο

Φοβισμένη και διστακτική πήγα στην πρώτη μου συνάντηση ΑΥ πριν 5 χρόνια. Ζύγιζα πάνω από 100 κιλά, με ανώτερο φυσιολογικό τα 60.
Όλα όσα είχα δοκιμάσει επί 30 χρόνια – δίαιτες, υγιεινή διατροφή, συμπληρώματα, ινστιτούτα, φάρμακα, ψυχανάλυση, ψυχοθεραπεία, γιατροί – είχαν αποτύχει.
Ό,τι βάρος έχανα το ξανάπαιρνα, και με τόκο!
Όσο περνούσαν τα χρόνια τόσο το βάρος μου ανέβαινε, τόσο η εμμονή μου με τα γλυκά και το πρόχειρο φαγητό αυξανόταν, τόσο η υγεία μου επιβαρυνόταν, τόσο πιο δύσκολο μου ήταν να αρχίσω και να κρατήσω μία δίαιτα, τόσο πιο πολύ θύμωνα με τον εαυτό μου που δεν τα κατάφερνε σε αυτόν τον τομέα αντίθετα με τους άλλους, τόσο πιο πολύ υπέφεραν οι δικοί μου, τόσο πιο ανεπαρκής και απελπισμένη ένιωθα.
Στους ΑΥ βρήκα άλλους ανθρώπους που είχαν περάσει τα ίδια με μένα αλλά που πλέον αντιμετώπιζαν αυτό το πρόβλημα με επιτυχία.
Τότε ζωντάνεψε η ελπίδα – μήπως μπορέσω και εγώ; Και πράγματα μπόρεσα, όχι μόνη μου, αλλά με πολλή βοήθεια από τα μέλη των ΑΥ.
Έχασα 40 κιλά και επανήλθε η υγεία μου.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δεν είμαι πια έρμαιο των συναισθημάτων μου, ότι σπάνια επιστρέφει η εμμονή μου για φαγητό και πλέον έχω μάθει πώς να την αντιμετωπίζω χωρίς να φάω ακατάλληλο σε ποσότητα και ποιότητα φαγητό.
Έχω επιτέλους βρει ισορροπία στη ζωή μου, γαλήνη, αυτοεκτίμηση, αισιοδοξία.
Όλα αυτά τα χρωστάω στους ΑΥ, που είναι η οικογένεια της επιλογής μου.