Έχεις πρόβλημα με το βάρος, την εικόνα του σώματός σου
ή με το ψυχαναγκαστικό φαγητό;
Αισθάνεσαι ότι ο δρόμος είναι μακρύς και αδιάβατος;
Νομίζεις ότι κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει;
Το πρόγραμμα των Ανώνυμων Υπερφάγων
μπορεί να σου δώσει τη λύση!
Previous slide
Next slide

Νέοι (18-35) στους Ανώνυμους Υπερφάγους

Για την Οικογένεια και τους Φίλους

 Υποστηρίζοντας νεαρά σε ηλικία άτομα

Οι συνέπειες της μη φυσιολογικής σχέσης του ψυχαναγκαστικού υπερφάγου με το φαγητό, όπως θέματα υγείας και μεταπτώσεις στη διάθεση, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το οικογενειακό περιβάλλον. Άτομα τα οποία δεν έχουν φυσιολογική σχέση με το φαγητό μπορούν να αποκαρδιώσουν και να συνθλίψουν συναισθηματικά οποιονδήποτε γύρω τους. Αλλά υπάρχει ελπίδα στους ΑΥ.

Οι Ανώνυμοι Υπερφάγοι προσφέρουν ένα πρόγραμμα ανάρρωσης από το ψυχαναγκαστικό φαγητό χρησιμοποιώντας τα Δώδεκα Βήματα και τις Δώδεκα Παραδόσεις των ΑΥ. Οι παγκόσμιες συναντήσεις καθώς και άλλα εργαλεία δημιουργούν μία αδελφότητα εμπειρίας, δύναμης και ελπίδας όπου τα μέλη σέβονται τη μεταξύ τους ανωνυμία. Οι ΑΥ δε δέχονται συνδρομές ή αμοιβές∙ είναι αυτοχρηματοδοτούμενοι μέσω των εισφορών των μελών. Σε αντίθεση με άλλους οργανισμούς, οι ΑΥ δεν έχουν να κάνουν απλά με την απώλεια, αύξηση ή διατήρηση βάρους∙ την παχυσαρκία ή δίαιτες. Εστιάζει στη σωματική, συναισθηματική και πνευματική ευημερία του ατόμου. Δεν είναι θρησκευτικός οργανισμός και δεν προωθεί καμία συγκεκριμένη δίαιτα. Αν επιθυμείς να σταματήσεις να τρως ψυχαναγκαστικά, καλώς όρισες στους ΑΥ.

Οι ΑΥ είναι μια παγκόσμια Αδελφότητα, ανοιχτή σε όλους όσοι έχουν την επιθυμία να σταματήσουν να τρώνε ψυχαναγκαστικά. Οι ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές με το φαγητό μπορεί να περιλαμβάνουν:

Μερικές από αυτές τις συμπεριφορές ίσως να έχουν ξεκινήσει από την πρώιμη παιδική ηλικία, αλλά πιστεύουμε ότι η ψυχαναγκαστική υπερφαγία είναι προοδευτική και ίσως γίνει ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα αργότερα. Μπορεί να έχει δραματικές επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή, τις σχέσεις, τη σωματική υγεία και τις φιλοδοξίες των νέων ανθρώπων στην εφηβεία τους, τα 20 ή τα 30 τους. Στην Αδελφότητά μας θεωρούμε  νεαρό άτομο οποιονδήποτε κάτω από τα 35.

Αξιοπρέπεια της Επιλογής

Ανεξαρτήτως ηλικίας, η συμμετοχή σε ένα Δώδεκα-βηματικό πρόγραμμα είναι μία προσωπική και ιδιωτική απόφαση για το κάθε άτομο. Πιστεύουμε ότι κάθε άτομο έχει την αξιοπρέπεια της επιλογής να αποφασίσει αν είναι ψυχαναγκαστικός/ή υπερφάγος. Για εκείνα τα μέλη τα οποία είναι νεότερα, η ενασχόληση με τα Δώδεκα Βήματα  και οι συναντήσεις ανάρρωσης έχουν υπάρξει ιδιαίτερα επωφελείς στην αναζήτηση μας για βοήθεια. Ορισμένοι δέχονται τη βοήθεια άμεσα∙ ενώ άλλα αγαπημένα μέλη θυμούνται χρόνια αργότερα εκείνη τη συνάντηση που μας βρήκαν.

Πώς μπορώ να βοηθήσω το αγαπημένο μου πρόσωπο να ξεκινήσει;

Χρειάζεται μόνο η επιθυμία να σταματήσεις να τρως ψυχαναγκαστικά για να συμμετέχεις. Αν δεν υπάρχουν πολλές φυσικές ομάδες στην περιοχή σου, αναζήτησε μία διαδικτυακή συνάντηση ώστε να έρθεις σε επαφή με το πρόγραμμα.

Εξωτερική βοήθεια

Καθώς δεν εκφέρουμε απόψεις σε εξωτερικά ζητήματα, σεβόμαστε την αξιοποίηση άλλων μέσων έξω από τους Ανώνυμους Υπερφάγους. Μερικοί γονείς και ενδιαφερόμενοι ενήλικες έχουν βρει τη στήριξη άλλων Δώδεκα-βηματικών ομάδων, οι οποίες συγκεκριμένα υποστηρίζουν την οικογένεια και τους φίλους των εθισμένων, αποτελώντας πηγή δύναμης και καθοδήγησης.