Έχεις πρόβλημα με το βάρος, την εικόνα του σώματός σου
ή με το ψυχαναγκαστικό φαγητό;
Αισθάνεσαι ότι ο δρόμος είναι μακρύς και αδιάβατος;
Νομίζεις ότι κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει;
Το πρόγραμμα των Ανώνυμων Υπερφάγων
μπορεί να σου δώσει τη λύση!
Previous slide
Next slide

ΜΜΕ & Επαγγελματίες Υγείας

Πολλοί επαγγελματικοί οργανισμοί καθώς και ιδρύματα δουλεύουν με μέλη των Ανώνυμων Υπερφάγων για να πληροφορήσουν άλλους επαγγελματίες και το κοινό σχετικά με το ψυχαναγκαστικό φαγητό και τους πόρους που διατίθενται στους Ανώνυμους Υπερφάγους για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

 

Οι Ανώνυμοι Υπερφάγοι δεν ανταγωνίζονται την επαγγελματική κοινότητα. Αντίθετα, πολλά μέλη θεωρούν τους ΑΥ συμπλήρωμα των επαγγελματικών υπηρεσιών που λαμβάνουν.

Εν μέρει, το πρόγραμμα των ΑΥ λειτουργεί γιατί προσφέρει ένα συνεχές υποστηρικτικό σύστημα για τα μέλη του και τους ενθαρρύνει να βοηθούν ο ένας τον άλλον, αποδυναμώνοντας έτσι την απομόνωση και τη μοναξιά τους.

Οι ΑΥ παρέχουν αυτή την υποστήριξη μέσω του μοιράσματος της εμπειρίας, της δύναμης και της ελπίδας τους.

Οι ΑΥ δε διατείνονται ειδίκευση στην ιατρική, τη διατροφή ή την ψυχολογία. Στα μέλη τους που ενδιαφέρονται για βοήθεια σε αυτούς τους τομείς, προτείνουν να επικοινωνήσουν με πιστοποιημένους επαγγελματίες.

Διατήρηση Υγιούς Βάρους

Από τότε που ήρθαν στους ΑΥ, 69% των μελών έχουν χάσει βάρος και 51% διατηρούν το υγιές τους βάρος, όπως φαίνεται και στο ακόλουθο διάγραμμα:

Στην καρτέλα για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης υπάρχουν αναφορές των Ανώνυμων Υπερφάγων στον τύπο, στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο ενώ θα βρείτε και το κανάλι των ΑΥ στο youtube. Οι αναφορές αυτές βοηθούν και στοχεύουν στην υλοποίηση του πρωταρχικού σκοπού των ΑΥ, ο οποίος είναι η μεταφορά του μηνύματος στον ψυχαναγκαστικό υπερφάγο που ακόμα υποφέρει.