Έχεις πρόβλημα με το βάρος, την εικόνα του σώματός σου
ή με το ψυχαναγκαστικό φαγητό;
Αισθάνεσαι ότι ο δρόμος είναι μακρύς και αδιάβατος;
Νομίζεις ότι κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει;
Το πρόγραμμα των Ανώνυμων Υπερφάγων
μπορεί να σου δώσει τη λύση!
Previous slide
Next slide

12 Παραδόσεις

Οι Δώδεκα Παραδόσεις των Ανώνυμων Υπερφάγων είναι τα μέσα με τα οποία οι Ανώνυμοι Υπερφάγοι παραμένουν ενωμένοι. Πρόκειται για προτεινόμενες αρχές που διασφαλίζουν την επιβίωση και την ανάπτυξη των πολλών ομάδων που συνθέτουν τους Ανώνυμους Υπερφάγους. Κάθε παράδοση συνδέεται με μία πνευματική αρχή.

 1. Το κοινό καλό όλων μας πρέπει να προηγείται· η προσωπική ανάρρωση εξαρτάται από την ενότητα των ΑΥ. (Ενότητα)
 2. Για τον σκοπό της ομάδας μας δεν υπάρχει παρά μία απόλυτη εξουσία, ένας στοργικός Θεός, όπως ενδέχεται να εκφράζεται στη συνείδηση της ομάδας μας. Οι αρχηγοί μας δεν είναι παρά έμπιστοι υπηρέτες·  δεν κυβερνούν. (Εμπιστοσύνη)
 3. Η μόνη προϋπόθεση για να γίνει κάποιος μέλος των ΑΥ είναι η επιθυμία να σταματήσει να τρώει ψυχαναγκαστικά. (Ταυτότητα)
 4. Κάθε ομάδα πρέπει να είναι αυτόνομη εκτός από ζητήματα που επηρεάζουν άλλες ομάδες ή τους ΑΥ ως σύνολο. (Αυτονομία)
 5. Κάθε ομάδα έχει έναν μοναδικό πρωταρχικό σκοπό: να μεταφέρει το μήνυμά της στον ψυχαναγκαστικό υπερφάγο που ακόμη υποφέρει. (Σκοπός)
 6. Μια ομάδα ΑΥ δεν πρέπει ποτέ να υποστηρίζει, να χρηματοδοτεί ή να δανείζει το όνομά της σε οποιοδήποτε συναφή φορέα ή ξένη επιχείρηση, ώστε προβλήματα χρηματικά, ιδιοκτησίας και γοήτρου να μας αποσπούν από τον πρωταρχικό μας σκοπό. (Αλληλεγγύη)
 7. Κάθε ομάδα ΑΥ πρέπει να είναι εντελώς οικονομικά ανεξάρτητη και να μη δέχεται ξένες συνεισφορές. (Υπευθυνότητα)
 8. Οι Ανώνυμοι Υπερφάγοι πρέπει να παραμένουν πάντα μη-επαγγελματίες, αλλά τα κέντρα υπηρεσίας μας μπορούν να προσλαμβάνουν ειδικευμένους εργαζόμενους. (Αδελφότητα)
 9. Οι ΑΥ, ως έχουν, δεν πρέπει ποτέ να είναι οργανωμένοι αλλά μπορούμε να δημιουργούμε συμβούλια υπηρεσίας ή επιτροπές άμεσα υπεύθυνες σε εκείνους που υπηρετούν. (Δομή)
 10. Οι ΑΥ δεν έχουν γνώμη για εξωτερικά ζητήματα. Συνεπώς το όνομα των ΑΥ δεν πρέπει ποτέ να αναμειγνύεται σε δημόσιες διαμάχες. (Ουδετερότητα)
 11. Η πολιτική μας στις δημόσιες σχέσεις βασίζεται περισσότερο στην έλξη παρά στην προώθηση χρειάζεται να κρατάμε πάντοτε την προσωπική μας ανωνυμία στον τύπο, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και στα άλλα μέσα μαζικής επικοινωνίας. (Ανωνυμία)
 12. Η ανωνυμία είναι το πνευματικό θεμέλιο όλων αυτών των Παραδόσεων υπενθυμίζοντάς μας πάντα να βάζουμε τις αρχές πριν από τις προσωπικότητες. (Πνευματικότητα)