Έχεις πρόβλημα με το βάρος, την εικόνα του σώματός σου
ή με το ψυχαναγκαστικό φαγητό;
Αισθάνεσαι ότι ο δρόμος είναι μακρύς και αδιάβατος;
Νομίζεις ότι κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει;
Το πρόγραμμα των Ανώνυμων Υπερφάγων
μπορεί να σου δώσει τη λύση!
Previous slide
Next slide

Πρόσκληση

Εμείς οι Ανώνυμοι Υπερφάγοι έχουμε κάνει μία ανακάλυψη: στην πρώτη συνάντηση που παρακολουθήσαμε, μάθαμε ότι είμαστε στη μέγγενη μιας επικίνδυνης αρρώστιας και ότι η θέληση, η ψυχική υγεία και η αυτοπεποίθηση που κάποιοι από εμάς είχαν κάποτε δε μας προφυλάσσουν από αυτήν την αρρώστια.

Ανακαλύψαμε ότι οι αιτίες αυτής της αρρώστιας δεν έχουν σημασία. Αυτό που αξίζει την προσοχή του ψυχαναγκαστικού υπερφάγου που ακόμη υποφέρει είναι το εξής: Υπάρχει μία αποδεδειγμένη και εφαρμόσιμη μέθοδος με την οποία μπορούμε να αναχαιτίσουμε την αρρώστια μας.

Το πρόγραμμα ανάρρωσης των Ανώνυμων Υπερφάγων ακολουθεί το πρόγραμμα των Ανώνυμων Αλκοολικών. Χρησιμοποιούμε τα Δώδεκα Βήματα και τις Δώδεκα Παραδόσεις, αλλάζοντας μόνο τις λέξεις «αλκοόλ» και «αλκοολικός», με τις λέξεις «φαγητό» και «ψυχαναγκαστικός υπερφάγος».

Όπως αποδεικνύουν οι προσωπικές μας ιστορίες, το πρόγραμμα ανάρρωσης των Δώδεκα Βημάτων δουλεύει εξίσου αποτελεσματικά για τους ψυχαναγκαστικούς υπερφάγους όπως και για τους αλκοολικούς.

Μπορούμε να σου εγγυηθούμε αυτήν την ανάρρωση;

Η απάντηση είναι απλή. Εάν αντιμετωπίσεις με τιμιότητα την αλήθεια για τον εαυτό σου και την αρρώστια, εάν συνεχίσεις να έρχεσαι στις συναντήσεις για να μιλήσεις και να ακούσεις τους άλλους ψυχαναγκαστικούς υπερφάγους που αναρρώνουν, εάν διαβάζεις τη βιβλιογραφία μας και τη βιβλιογραφία των ΑΑ με ανοιχτό μυαλό, και το πιο σπουδαίο, εάν είσαι πρόθυμος να βασιστείς σε μία δύναμη μεγαλύτερη από τον εαυτό σου για καθοδήγηση στη ζωή σου και εάν είσαι πρόθυμος να ακολουθείς τα Δώδεκα Βήματα το κατά δύναμιν, πιστεύουμε πως πράγματι μπορείς να πυκνώσεις τις γραμμές αυτών που αναρρώνουν.

Για να θεραπευτεί η συναισθηματική, η φυσική και η πνευματική αρρώστια του ψυχαναγκαστικού υπερφάγου κάνουμε διάφορες υποδείξεις, αλλά έχετε κατά νου ότι η βάση του προγράμματος είναι πνευματική, όπως μαρτυρούν τα Δώδεκα Βήματα.

Δεν είμαστε λέσχη δίαιτας και θερμίδων. Δεν υποστηρίζουμε κάποιο συγκεκριμένο τρόπο διατροφής. Άπαξ και γίνουμε εγκρατείς, η έγνοια για το φαγητό μειώνεται και, σε πολλές περιπτώσεις, μας εγκαταλείπει εντελώς. Ανακαλύπτουμε ότι, προκειμένου να ασχοληθούμε με την εσωτερική μας αναστάτωση, πρέπει να αποκτήσουμε νέο τρόπο σκέψης, νέο τρόπο δράσης απέναντι στη ζωή, παρά αντίδρασης -στην ουσία πρέπει να αποκτήσουμε ένα νέο τρόπο ζωής.

Από αυτήν την πλεονεκτική θέση, αρχίζουμε το πρόγραμμα ανάρρωσης των Δώδεκα Βημάτων, μετακινούμενοι πέρα από το φαγητό και τη συναισθηματική καταστροφή προς μία πληρέστερη εμπειρία ζωής. Ως αποτέλεσμα εφαρμογής των Βημάτων, το σύμπτωμα της ψυχαναγκαστικής υπερφαγίας απομακρύνεται σε καθημερινή βάση. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της διαδικασίας της παράδοσης σε κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό μας. Όσο πιο ολοκληρωτική η παράδοση, τόσο πληρέστερη είναι η βίωση της ελευθερίας από τον ψυχαναγκασμό του φαγητού.