Έχεις πρόβλημα με το βάρος, την εικόνα του σώματός σου
ή με το ψυχαναγκαστικό φαγητό;
Αισθάνεσαι ότι ο δρόμος είναι μακρύς και αδιάβατος;
Νομίζεις ότι κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει;
Το πρόγραμμα των Ανώνυμων Υπερφάγων
μπορεί να σου δώσει τη λύση!
Προηγούμενο
Επόμενο

14ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο των Ανώνυμων Υπερφάγων Ελλάδος

14ο πανελλήνιο συνέδριο Α.Υ.

Σας προσκαλούμε στο 14ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο των Ανώνυμων Υπερφάγων Ελλάδος, που θα πραγματοποιηθεί στις 22, 23 & 24 Σεπτεμβρίου 2023, στο ξενοδοχείο Mitsis Galini Wellness Spa & Resort,  Γερ.Βασιλειάδη 5 Καμένα Βούρλα τηλ 22350 80501.

«ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ
ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΟΥ»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 14ΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΥ


Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

17:45 – 18:00 Εναρξη Συνεδρίου Καλωσόρισμα
18:00 – 20:00 «Καλωσόρισες στους Ανώνυμους Υπερφάγους, Καλωσόρισες στο σπίτι σου»

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

09:00 – 11:00 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: «Εικόνα σώματος και ψυχαναγκαστικό φαγητό»
11:00 – 11:30 Διάλειμμα καφέ
11:30 – 13:30 «Πώς επηρέασε το ψυχαναγκαστικό φαγητό όλες τις σχέσεις μου; (οικογενειακές φιλικές επαγγελματικές ερωτικές)»
13:30 – 15:30 Μεσημεριανή διακοπή
15:30 – 17:30 «Πώς το ψυχαναγκαστικό φαγητό περιόρισε την αυθεντική έκφραση της σεξουαλικότητάς μου;»
17:30 – 18:00 Διάλειμμα καφέ
18:00 – 20:00 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: «7η Παράδοση :Αναλαμβάνω την ευθύνη μου Δίνω για τη ζωή»

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

9:00 – 11:00 «Ανακαλύπτω νέες ικανότητες μέσα από την αγάπη και τη δομή του προγράμματος»
11:00 – 11:30 Διάλειμμα καφέ
11:30 – 12:00 Δημόσια πληροφόρηση (επαγγελματίες υγείας, ΜΜΕ και κάθε ενδιαφερόμενο)
12:00 – 13:00 «Από πού ξεκινάω όταν μπαίνω στις ομάδες των ΑΥ»
13:00 – 13:30 Κλείσιμο & Λήξη Συνεδρίου

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΥΠΕΡΦΑΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΥ ΣΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εγώ ήμουν από τους ανθρώπους με νοσηρή παχυσαρκία, με πάρα πολλά κιλά. Ένα βάρος, το οποίο δεν ήταν λειτουργικό, και μου δημιουργούσε πάρα πολλά προβλήματα υγείας, και όχι μόνο. Έτρωγα ψυχαναγκαστικά, καλύπτοντας άλλες ανάγκες. Έβρισκα καταφύγιο στο φαγητό, νιώθοντας μια προσωρινή ευχαρίστηση. Όσο περνούσε ο καιρός, τόσο μεγαλώνανε οι ποσότητες του φαγητού και τα αδιέξοδα, ενώ άλλο τόσο μειωνόταν η αυτοπεποίθηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Με το πρόγραμμα όμως των ανωνύμων υπερφάγων, έχω μία συνολική απώλεια 100 κιλών, αλλά κυρίως μία διαφορετική τοποθέτηση, απέναντι στο φαγητό. Γιατί το μέγα ζητούμενο είναι αυτό και όχι απλά η απώλεια ή το κέρδος βάρους. Τα παραπάνω δηλώνει στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104, 9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» 22/4/23 ο Χρήστος Κ. (σσ. ένα βασικό αξίωμα των Ανώνυμων Υπερφάγων είναι η ανωνυμία, η οποία προσφέρει στα μέλη ελευθερία έκφρασης, ισότητα και προστασία μέσα στην κοινότητα των ΑΥ). Όπως εξηγεί ο Χρήστος Κ. η αδελφότητα των Ανώνυμων Υπερφάγων, είναι μία Αδελφότητα αλληλοβοήθειας, για όποιον έχει πρόβλημα με τον ψυχαναγκασμό του φαγητού. Στους ΑΥ υπάρχουν μέλη νοσηρά παχύσαρκα, υπερβολικά ή μέτρια υπέρβαρα, μετρίου βάρους ή λιποβαρή, άτομα που ελέγχουν τις διατροφικές τους συμπεριφορές, ή εντελώς ανίκανα να ελέγξουν το ψυχαναγκαστικό τους φαγητό. «Η μόνη προϋπόθεση για να γίνει κάποιος μέλος στους ΑΥ είναι η επιθυμία να σταματήσει να τρώει ψυχαναγκαστικά και φυσικά η βοήθεια που προσφέρεται είναι εντελώς δωρεάν»

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη από εδώ.

Ακούστε τη συνέντευξη από εδώ.

Μαραθώνιος Συναντήσεων Αγάπης, Δύναμης και Ελπίδας από τους Ανώνυμους Υπερφάγους

Μαραθώνιος Συναντήσεων Αγάπης, Δύναμης και Ελπίδας από τους Ανώνυμους Υπερφάγους

Μαραθώνιος Συναντήσεων Αγάπης, Δύναμης και Ελπίδας από τους Ανώνυμους Υπερφάγους

Σας περιμένουμε όλους στο Μαραθώνιο Αγάπης, Δύναμης και Ελπίδας που διοργανώνουν οι Ανώνυμοι Υπερφάγοι Ελλάδας, διαδικτυακά, στις 31 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 2 το πρωί συνεχώς.
Ιστορίες ανάρρωσης μελών που προσφέρουν σωματική, συναισθηματική και πνευματική ανάρρωση σε όσους υποφέρουν από το ψυχαναγκαστικό φαγητό και που έχουν σκοπό να μας κρατήσουν μακριά από τον ψυχαναγκασμό του φαγητού και τις γιορτινές ημέρες
Στην πλατφόρμα zoom:
https://us02web.zoom.us/j/88354495731…
Meeting ID: 883 5449 5731
Password: 195719

 

Εορταστικός Μαραθώνιος Συναντήσεων των Ανώνυμων Υπερφάγων

Χριστουγεννιάτικος μαραθώνιος συναντήσεων Ανώνυμων Υπερφάγων

Χριστουγεννιάτικος μαραθώνιος συναντήσεων Ανώνυμων Υπερφάγων

Σας περιμένουμε όλους στο Μαραθώνιο Αγάπης, Δύναμης και Ελπίδας που διοργανώνουν οι Ανώνυμοι Υπερφάγοι Ελλάδας, διαδικτυακά, στις 24 & 25 Δεκεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 2 το πρωί συνεχώς.
Ιστορίες ανάρρωσης μελών που προσφέρουν σωματική, συναισθηματική και πνευματική ανάρρωση σε όσους υποφέρουν από το ψυχαναγκαστικό φαγητό και που έχουν σκοπό να μας κρατήσουν μακριά από τον ψυχαναγκασμό του φαγητού και τις γιορτινές ημέρες

Meeting ID: 883 5449 5731

Password: 195719

Οι «Ανώνυμοι Υπερφάγοι» στον 102FM | «Φωνές πίσω από τη μάσκα» | 03.11.2022

Για τα «δέκα βήματα» που ακολουθούν οι «Ανώνυμοι Υπερφάγοι» και οδήγησαν έναν από αυτούς να πετύχει απώλεια 100 κιλών, ένα πρόγραμμα αλληλοβοήθειας για υγιές βάρος και υγιείς διατροφικές συμπεριφορές, μίλησαν στον 102fm και τη Λέλα Κεσίδου, δύο από τα μέλη του, με αφορμή το πανελλήνιο διαδικτυακό συνέδριό τους που θα γίνει 11-13 Νοεμβρίου.

Ακούστε την εκπομπή εδώ.

13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ανώνυμων Υπερφάγων

13o Συνέδριο Ανωνύμων Υπερφάγων

13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ανώνυμων Υπερφάγων

Σας προσκαλούμε στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Ανώνυμων Υπερφάγων να μοιραστούμε μαζί σας Εμπειρία, Δύναμη και Ελπίδα. Τον τρόπο που αλλάζουμε τη σχέση μας με το φαγητό και πώς να συμμετέχουμε στη ζωή με θετικό τρόπο.

13o Συνέδριο Ανωνύμων Υπερφάγων
13o Συνέδριο Ανωνύμων Υπερφάγων

Περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΥΠΕΡΦΑΓΩΝ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Πανελλήνιο Συνέδριο Ανώνυμων Υπερφάγων:

Σταμάτα να πληγώνεις τον εαυτό σου με το φαγητό!

 40 χρόνια Ανώνυμοι Υπερφάγοι – 40 χρόνια Αγάπης! Μαζί μπορούμε!

 Στα 40 χρόνια εθελοντικής προσφοράς τους στην Ελλάδα αφιερώνουν οι Ανώνυμοι Υπερφάγοι, το φετινό διαδικτυακό Πανελλήνιο Συνέδριό τους στις 11, 12, και 13 Νοεμβρίου 2022.

Κάθε συνεδρία, διάρκειας μιάμισης ή δύο ωρών, θα περιλαμβάνει όψεις της συνολικής Εμπειρίας, Δύναμης, Ελπίδας του προγράμματος των Ανώνυμων Υπερφάγων, μέσα από συναρπαστικές αληθινές ιστορίες ενήλικων ατόμων, που ζουν την αλλαγή καθημερινά. Κοινός τόπος τους: Ψάχνοντας στήριξη για υγιές βάρος, υγιή διατροφή, καλύτερη εικόνα σώματος, στους Ανώνυμους Υπερφάγους βρήκαν λύσεις κλειδιά για μια πληρέστερη ζωή.

Οι Ανώνυμοι Υπερφάγοι (ΑΥ), από το 1960 στην Αμερική και από το 1982 στην Ελλάδα, προσφέρουν ένα πρόγραμμα αλληλοβοήθειας για υγιές βάρος και υγιείς διατροφικές  συμπεριφορές. Απευθύνεται  σε ενήλικα  άτομα  με  προβλήματα  βάρους, ψυχαναγκασμούς  ή  εμμονές  με  το  φαγητό,  διατροφικές  διαταραχές,  όπως   νευρική ανορεξία, ορθορεξία, βουλιμία με πρόκληση εμετών, υπερφαγία, παχυσαρκία.

Οι Ανώνυμοι Υπερφάγοι δε συνδέονται με καμία πολιτική, εθνική, θρησκευτική, εμπορική ή άλλη οργάνωση ή ιδεολογία. Η μόνη προϋπόθεση για να γίνει κάποιος μέλος είναι να θέλει να σταματήσει να τρώει ψυχαναγκαστικά. Δεν υπάρχουν εγγραφές ή συνδρομές. Δε δέχονται έξωθεν χορηγίες. Είναι αυτοχρηματοδοτούμενοι, μέσω   των   εισφορών   των   μελών   τους.   Στηρίζονται   στον   εθελοντισμό.   Έχουν αποκλειστικό σκοπό να βοηθούν όσους θέλουν να απαλλαγούν από την ψυχαναγκαστική σχέση με το φαγητό, που αντιμετωπίζεται σε επίπεδο σωματικό, συναισθηματικό και πνευματικό.

Σε μια νέα πραγματικότητα, όπου πολλά θέματα υγείας και συνακόλουθου κοινωνικού αποκλεισμού συνδέονται με το ψυχαναγκαστικό φαγητό (όπως: θλιβερές «πρωτιές» στην παχυσαρκία -στη χώρα μας 7 στους 10 ενήλικες- κατάθλιψη, καρκίνος, διαβήτης, καρδιαγγειακά, μυοσκελετικά, θάνατο από νευρική ανορεξία) το

διεθνές πρόγραμμα των ΑΥ, χωρίς να μπαίνει στο χώρο των ειδικών υγείας, δίνει μια νέα ελπίδα ζωής με αυτοσεβασμό και αγάπη.

Στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 50 συναντήσεις ΑΥ την εβδομάδα σε διάφορες πόλεις με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά.

Για πληροφορίες Ελλάδας: παρακαλούμε δείτε στο anonymoi-yperfagoi.org.gr

Για πληροφορίες ανά τον κόσμο : παρακαλούμε δείτε στο oa.org