Έχεις πρόβλημα με το βάρος, την εικόνα του σώματός σου
ή με το ψυχαναγκαστικό φαγητό;
Αισθάνεσαι ότι ο δρόμος είναι μακρύς και αδιάβατος;
Νομίζεις ότι κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει;
Το πρόγραμμα των Ανώνυμων Υπερφάγων
μπορεί να σου δώσει τη λύση!
Previous slide
Next slide

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΥΠΕΡΦΑΓΩΝ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Πανελλήνιο Συνέδριο Ανώνυμων Υπερφάγων:

Σταμάτα να πληγώνεις τον εαυτό σου με το φαγητό!

 40 χρόνια Ανώνυμοι Υπερφάγοι – 40 χρόνια Αγάπης! Μαζί μπορούμε!

 Στα 40 χρόνια εθελοντικής προσφοράς τους στην Ελλάδα αφιερώνουν οι Ανώνυμοι Υπερφάγοι, το φετινό διαδικτυακό Πανελλήνιο Συνέδριό τους στις 11, 12, και 13 Νοεμβρίου 2022.

Κάθε συνεδρία, διάρκειας μιάμισης ή δύο ωρών, θα περιλαμβάνει όψεις της συνολικής Εμπειρίας, Δύναμης, Ελπίδας του προγράμματος των Ανώνυμων Υπερφάγων, μέσα από συναρπαστικές αληθινές ιστορίες ενήλικων ατόμων, που ζουν την αλλαγή καθημερινά. Κοινός τόπος τους: Ψάχνοντας στήριξη για υγιές βάρος, υγιή διατροφή, καλύτερη εικόνα σώματος, στους Ανώνυμους Υπερφάγους βρήκαν λύσεις κλειδιά για μια πληρέστερη ζωή.

Οι Ανώνυμοι Υπερφάγοι (ΑΥ), από το 1960 στην Αμερική και από το 1982 στην Ελλάδα, προσφέρουν ένα πρόγραμμα αλληλοβοήθειας για υγιές βάρος και υγιείς διατροφικές  συμπεριφορές. Απευθύνεται  σε ενήλικα  άτομα  με  προβλήματα  βάρους, ψυχαναγκασμούς  ή  εμμονές  με  το  φαγητό,  διατροφικές  διαταραχές,  όπως   νευρική ανορεξία, ορθορεξία, βουλιμία με πρόκληση εμετών, υπερφαγία, παχυσαρκία.

Οι Ανώνυμοι Υπερφάγοι δε συνδέονται με καμία πολιτική, εθνική, θρησκευτική, εμπορική ή άλλη οργάνωση ή ιδεολογία. Η μόνη προϋπόθεση για να γίνει κάποιος μέλος είναι να θέλει να σταματήσει να τρώει ψυχαναγκαστικά. Δεν υπάρχουν εγγραφές ή συνδρομές. Δε δέχονται έξωθεν χορηγίες. Είναι αυτοχρηματοδοτούμενοι, μέσω   των   εισφορών   των   μελών   τους.   Στηρίζονται   στον   εθελοντισμό.   Έχουν αποκλειστικό σκοπό να βοηθούν όσους θέλουν να απαλλαγούν από την ψυχαναγκαστική σχέση με το φαγητό, που αντιμετωπίζεται σε επίπεδο σωματικό, συναισθηματικό και πνευματικό.

Σε μια νέα πραγματικότητα, όπου πολλά θέματα υγείας και συνακόλουθου κοινωνικού αποκλεισμού συνδέονται με το ψυχαναγκαστικό φαγητό (όπως: θλιβερές «πρωτιές» στην παχυσαρκία -στη χώρα μας 7 στους 10 ενήλικες- κατάθλιψη, καρκίνος, διαβήτης, καρδιαγγειακά, μυοσκελετικά, θάνατο από νευρική ανορεξία) το

διεθνές πρόγραμμα των ΑΥ, χωρίς να μπαίνει στο χώρο των ειδικών υγείας, δίνει μια νέα ελπίδα ζωής με αυτοσεβασμό και αγάπη.

Στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 50 συναντήσεις ΑΥ την εβδομάδα σε διάφορες πόλεις με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά.

Για πληροφορίες Ελλάδας: παρακαλούμε δείτε στο anonymoi-yperfagoi.org.gr

Για πληροφορίες ανά τον κόσμο : παρακαλούμε δείτε στο oa.org